preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Korva-akupunktio

Aurikuloterapia (korva-akupunktio)

Korva-akupunktio IisalmiKorva-akupunktio Iisalmi

Mitä aurikuloterapia on?

Aurikuloterapia on yli 2.000 vuotta vanha kiinalainen hoitomuoto, jossa korvan akupisteitä voidaan käyttää sekä sairauksien diagnosointiin että hoitamiseen. Aurikuloterapia on tehokas hoitomuoto sekä akuutteihin kipu- ja tulehdustilanteisiin että myös kroonisten sairauksien tasapainottamiseen. Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut aurikuloterapian tehokkaaksi sairauksien hoitomenetelmäksi.

 

Mitä aurikuloterapialla voidaan hoitaa?

Aurikuloterapiasta on saatu hyviä hoitotuloksia esim.:

 - Kivunlievityksessä (päänsärky, hammassärky, kuukautiskivut, iskias)

- Erilaisissa tulehduksissa (kurkkukipu, korvatulehdukset) sekä kuumetiloissa ja allergioissa.

Aurikuloterapia on myös erinomainen ensiapukeino esim. astmakohtauksessa.

Aurikuloterapiaa voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona tai yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa tukemaan paranemisprosessia.

 

Mitä aurikuloterapiassa tapahtuu?

Aurikulohoito tehdään korvan akupunktiopisteisiin. Sairastunut tai epätasapainossa oleva elin heijastelee arkuutena kyseisen elimen hoitopisteessä. Tarkka hoitopiste etsitään tylppäkärkistä instrumenttia apuna käyttäen.

Perusajatus korva-akupunktiolle on, että jokaista kehon osaa vastaa piste korvassa, jota voidaan käyttää diagnostisoinnissa ja hoidossa. Mikäli jossain kehossa on epätasapaino, heijastuu se korvassa ja sen pistettä käsittelemällä saadaan positiivinen vaikutus, tasapaino palautuu.

Ihmiseltä löytyy korvasta kaikki kehon elimet pisteinä. Pisteitä on n.115 kpl.

Korva-akupunktiosta puhuttaessa ei tarkoiteta perinteistä akupunktiota isoine neuloineen. Tässä hoidossa käytettävät neulat ovat pehmeitä ja taipuisia ja vain 13 milliä pitkiä.

Neula asetetaan pisteeseen pyöräyttämällä sitä 180 astetta. Se jää vain 2 milliä ihon alle, joten se ei juurikaan aiheuta verenvuotoa tai kipua.

Korva-akupunktio ei myöskään aiheuta sivuvaikutuksia. Sen teho perustuu juuri hermopisteiden aktivoimiseen ja qi-energiavirran tasoittamiseen.

Viisi käytettävää pistettä ovat tarkoin valittuja. Shenmen eli mielen portti on piste, mistä hoito aloitetaan. Se rauhoittaa mieltä ja helpottaa sekä poistaa kipua. Se myös harmonisoi maksaa ja laskee verenpainetta sekä poistaa kuumuutta.

Seuraavaksi jatketaan sympaticus-pisteellä, joka poistaa kipuja, vähentää hikoilua ja auttaa näköhäiriöihin. Maksa-piste taas säätelee veren kiertoa ja edistää qin ja veren tasaista liikettä sekä rentouttaa lihaksia. Se myös kirkastaa näköä, vahvistaa ruoansulatusta ja lievittää masennusta.

Munuais-piste vahvistaa luita, selkäydintä ja aivoja. Se vahvistaa kuuloa ja auttaa virtsaamisongelmissa. Sillä hoidetaan kuulon ongelmia, kuten tinnitusta sekä käytetään hoitona noidannuoleen ja impotenssiin.

Keuhko-piste taas kontrolloi hengitystä ja säännöstelee kehon lämpötilaa sekä parantaa hapetetun veren kiertoa kehossa, vahvistaa vähyystiloissa ja poistaa kuumuutta. Se myös ravitsee ihoa ja hiuksia. Sillä hoidetaan muun muassa astmaa ja äänen käheyttä.

Korva-akupunktiota annettaessa keskittyminen ja rauhoittuminen ovat tärkeitä tekijöitä. Hoito vaatii aikaa noin 30–50 minuuttia ja rauhallisen, turvallisen ympäristön.

Asiakas istuu selkänojallisessa tuolissa hoidon ajan, jalkapohjat lattiassa kiinni. Voit kokeilla myös selin makuu asentoa, jos koet rentoutuvan silloin paremmin. Silmät kannattaa sulkea, jotta voi rentoutua täysin.

Ennen neulojen asettamista hoidettavalle kerrotaan, mitä tullaan tekemään ja miten se vaikuttaa. Alussa pyritään luomaan turvallinen ja rentoutunut olo. Sitten neulat asetetaan paikoilleen, kumpaankin korvaan asetetaan viisi neulaa. Periaatteessa yksikin korva riittäisi, toista käytetään vain varmistuksena ja tehostuksena. Hoidon vaikutukset voivat olla hyvin yksilöllisiä, joillakin se auttaa tehokkaammin, toisilla vähemmän.

Vaikutusajan jälkeen poistetaan neulat pyöräyttämällä ja pudotetaan käytetyt neulat niille varattuun astiaan. Neulat ovat kertakäyttöisiä ja ne on valmistettu erikoisteräksestä.

Hoitoa suositellaan antamaan sarjoissa. Yleensä 5-8-(10) kertaa riittää. Alussa sitä voidaan antaa päivittäin, ja pikkuhiljaa vähennetään hoidettavan oireiden mukaan.

Korva-akupunktiota käytetään ryhmähoidoissa esim. alkoholin liikakäyttäjillä ja tupakasta luopuneilla vieroitusoireiden lievitykseen, huumeriippuvuuteen, stressiin ja painonhallintaan.

yin-and-yang_0.jpg

Korva-akupunktiota käytetään myös:

 • Kivunlievitykseen
 • Lihasrentoutukseen!
 • Painonpudotuksen tukena
 • Rauhoittavana
 • Eri riippuvuuksien hoitoon
 • Hormonitoiminnan tasapainottamiseen
 • Vaihdevuosiongelmiin
 • Stressiin
 • Loppuun palamisen hoidossa
 • Unihäiriöissä
 • Lisäämään vastustuskykyä

 


Soita 0440-672 729 ja varaa hoitoaikasi.
Mikäli emme vastaa puheluusi, voit lähettää tekstiviestin. Kerro nimesi, yhteystietosi ja mahdollinen ajanvarauksen ehdotus ja palvelun tarve (esim. Korva-akupunktio).

Korva-akupunktiohoidot myös lahjakortilla. On huippu lahjaidea hänelle, jolla on jo kaikkea kaapit täynnä...

Kuva_lahjakortti_194x120px.jpg

 

-Kokeile, huomaat kyllä vaikutukset. Nauti ihanan rentouttavasta olosta -

 


Powered by CMSimple | Login | Layout Kopio-Raksa 2018