preloadingpreloadingpreloadingpreloadingpreloading

Hieronta

Mitä hieronta on?

Hieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, joka aktivoi lihasperäisiä vaivoja ja aktivoi elimistön omia parantavia mekanismeja.

Hieronnalla (klassinenhieronta) tarkoitetaan myös, käsin tehtyä pehmeiden kudosten erilaista liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi sivelyä, hankausta, pusertelua, täristelyä ja taputtelua. Hieronta tehdään joko kokovartalo- tai jonkin osa-alueen, niskan tai vaikkapa hartioiden hierontana.

hieronta.jpg

 

Hieronnan vaikutukset 
Hieronnan vaikutukset ovat moninaiset. Se vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua ja auttaa näin myös palautumisessa. Hieronta rauhoittaa myös keskushermostoa.

Hieronnan avulla voidaan

  • vähentää lihasten jännityksestä aiheutuvia särkyjä ja kipuja
  • laajentaa nikamien ja nivelten liikeratoja lihasjännitystä poistamalla
  • nopeuttaa vamman jälkeistä kuntoutumista
  • rentouttaa koko kehoa ja mieltä
  • ennaltaehkäistä jännitystiloja
  • nopeuttaa lihasten palautumista rasituksen jälkeen

Klassinen hieronta vaikuttaa

  • kehoon kokonaisvaltaisesti
  • vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua - poistaa kuona-aineita
  • avaa pieniä verisuonia ja auttaa elimistöä kuljettamaan verta puhdistettavaksi - vähentää turvotusta
  • rentouttaa lihaksia ja poistaa kipua
  • parantaa nivelten liikkuvuutta
  • joustavuuden palauttaminen nopeuttaa myös ihokudoksen uusiutumista

Hierontaan kannattaa tulla, jos

  • kärsit selkä, niska- ja hartiasäryistä tai jännityspäänsärystä - haluat migreenin jälkihoitoa
  • haluat eroon lihaskrampeista
  • haluat apua unettomuuteen
  • olet parantumassa jostain vammasta
  • olet stressaantunut ja haluat rentoutua
  • jos olet aktiiviliikkuja, kuntoilet tai urheilet paljon ja haluat nopeuttaa palautumista
  • hemmotella itseäsi!

durere-toracica.png

 

Milloin hierontaa on vältettävä
Joissakin tilanteissa on parempi välttää hierontaa, koska on olemassa mahdollisuus, että siitä on terveydellistä haittaa. Tällaisia riskitilanteita ovat

  • Infektiot esim.kuume
  • Laskimotukokset
  • Pahanlaatuiset kasvaimet
  • Spastiset halvaukset
  • Hemofilia
  • Ihotaudit
  • Tuoreet vammat
  • Iskemiset kudokset
  • Suurentuneet imurauhaset
  • Krapula

Useimmiten nämä tulee huomioida hieronnassa, mutta ne eivät välttämättä estä itse hierontaa. Esimerkiksi infektoitunutta ihoaluetta ei saa hieroa, mutta sellaista ihoaluetta, jossa ei tulehdusta ole voi kyllä hieroa. Maalaisjärki toimii tilanteessa yleensä hyvin. Epävarmoissa tilanteissa ollaan mieluummin hieromatta kuin otetaan turha riski. Asiantuntevan lääkärin arvio tilanteesta voi epäselvässä tapauksessa olla paikallaan. 

Niskakipu.jpg

 

Urheiluhieronta

Monet mieltävät urheiluhieronnan soveltuvan aktiiviselle liikkujalle ja huippu-urheilijoille. Tämä ei kuitenkaan täysin pidä paikkaansa. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta sopii kaikille!

 urheiluhieronta.jpg

Mitä on urheiluhieronta?
Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto, jota käytetään tyypillisesti ennen aktiiviliikuntaa tai urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä ja lihasjännitystä, lievittää turvotusta, edistää lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia. 
 

Mikä on urheiluhieronnan tarkoitus?
Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Hieronnalla voidaan hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.
 

Mitä tekniikoita käytämme?

Jokaisessa urheilulajissa on erilaisia vaatimuksia harrastajalle, jokainen laji rasittaa lihaksia omalla tavallaan.
Käytämme hoidossa perinteistä klassistahierontaa, urheiluhierontaa, nikama - ja nivelkäsittelyä, syvähierontaa, kuuma- ja kylmähoitoja, trigger-piste käsittelyä, lihaskalvo (fascia) hierontaa sekä erilaisia venytyksiä - aina tarpeen mukaan.

Kuuma/kylmähoidot
Lämpöhoidot jaetaan vaikuttavan lämpötilan ja kohdennuspaikan mukaan pintalämpö ja kylmähoitoihin.

Yleisesti ulkoisesti kehoon kohdistetulla lämpötilan muutoksella on kehon aineenvaihduntaan ja verenkiertoo  vilkastuttava vaikutus ja samalla sitä tervehdyttävää vaikutus.

Pintalämpöhoitoa voidaan käyttää hieronnan esihoitoina. Se rentouttaa lihaksia ja lievittävät kroonistakipua.

Kylmähoidon käyttöalueita äkillisen loukkaantumisten lisäksi ovat erilaiset jänne- ja pehmytosien kiputilat. Kylmähoito on toimivaa nivelten läheisyydessä olevan limapussin, nivelkapselin, jännetulehduksen, pehmytkudos ja lihaskivun hoidoissa.
 

Syvälihashieronnassa esim. alaselkäkivuissa käsittelemme usean eri tekniikan avulla mm. selän syvät asentoa ylläpitävät lihakset ja pakaralihaksiston. Syvälihaskäsittely on klassiseen hierontaan verrattuna varsin tehokasta ja joskus hieman kivuliastakin hoitoa, mutta erittäin hyviä tuloksia tuovaa. Tässä tekniikassa käytetään käsiä, kyynärpäitä ja käsitellään pyyheliinan läpi.
Syvälihashieronta, johon yhdistetään mobilisaatio- ja venytystekniikat, on kokemuksiemme mukaan erityisen tehokas menetelmä pitkäaikaisten tuki- ja liikuntaelimistön kipujen ja asentovirheiden hoitamiseksi.

 

JRV-tekniikassa (muscle energy technique, MET) hoidettava hieronnan ja muun hoidon jälkeen osallistuu venyttelyhoitoon aktiivisesti. Alkutilanteessa hoidettavan venytettävä lihas viedään asentoon, johon se menee kevyesti venyttämällä. Tämän jälkeen hoidettava jännittää lihasta terapeutin kättä vastaan hetken ajan rentouttaen sen taas hitaasti, jonka jälkeen terapeutti vie venytystä asteen eteenpäin. Tämä toistetaan kolme kertaa ja viimeinen toisto viedään niin pitkälle kuin lihasrunko antaa periksi.

Mikä Triggeri on?
Triggerpiste on lihakseen tai sen kalvolle tuleva kipupiste, joka säteilee kipua yleensä samalle, joskus pitkällekin triggerpisteestä olevalle alueelle. Esim. pohjelihaksessa oleva triggeri voi säteillä kasvoihin ja lapaluuta ympäröivät lihakset säteilevät käsiin aiheuttaen särkyä ja puutumista. Triggerit aiheuttavat myös lihasheikkoutta, hikoilemista ja unettomuutta. Triggerkivuille on tyypillistä, että niihin eivät särkylääkkeet auta kunnolla.

Trigger-piste käsittelyssä hoito voidaan tehdä muutamalla eri tekniikalla. Pistettä voidaan painaa yhtäjaksoisesti noin minuutin ajan, jolloin triggeri sulaa sormen alla. Pistettä voidaan myös hieroa tehokkaasti muutaman sekunnin ajan ja käydä muulla ympäröivällä alueella ja palata taas takaisin useita kertoja kunnes triggeri sulaa. Uusimpana hoitona pinnallisten lihasten triggereihin käytän myös lihaskalvo- ja venytyshierontatekniikkaa.

Lihaskalvo eli fascia käsittelyt

Lihaksissa olevia ja lihaksia ympäröiviä kalvoja kutsutaan faskioiksi ja eri lihasten faskiat yhdistyvät toisiinsa muodostaen faskiaketjuja. Fasciaa on ihmisessä jokaisessa paikassa aina varpaista päähän saakka. Faskiat ovat elastisia ja liikkeessä ne liukuvat toisiinsa nähden ja ovat voiman välittäjinä liikkeessä. Fascioiden tiukentuessa lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu.

anatomy.jpg

"Voisi verrata kansanomaisesti, että lihaskimpun päälle on asennettu tiukka elmu-kelmu, jota hoidolla pyritään löysäämään." Näin kommentoi opettajamme, hierojaguru Veli-Pekka Niskanen. Hän on tunnettu bodaus piireissä ja on hieronut mm. Nelinkertaista MR. Olympia voittajaa, Jay Cutleria.

Katso liite:

https://www.youtube.com/watch?v=0H8FoqE5FXw

https://www.youtube.com/watch?v=Z3tMOUoB4lA

Fasciat pyritään avaamaan alkuun ja näin mahdollistetaan nopeampi hoidon eteneminen syviin lihaksiin. Hermo-lihas liitoksiin ja fascioihin vaikutetaan myös apuvälinein. Apuvälineenä käytetään "hieromakonetta". Tällöin koneen tuottama impulssi menee kalvoihin, triggereihin ja syvälle aina lihakseen saakka. Näin nopeutetaan kuona-aineiden/ maitohappojen poistumista ja lisätään verenkiertoa ja palautumista treenistä/rasituksesta.

Lisätietoa muutamien laitevalmistajien sivuilta esim. www.theragun.com ja timtam.tech

https://www.youtube.com/channel/UCgA-nI5zzB38T_OsRK9030A

https://www.youtube.com/watch?v=8GuUi8THecY

 

Imukuppihieronnasta apua moneen vaivaan

keep-fit-jar-keep-fit-jar-imukupit-28780030863_600x600.jpg

Imukuppihieronnassa käytetään osittaista tyhjiötä erikoismuotoillulla luonnonkumisella kupilla. Kun kuppi asetetaan iholle, syntyy alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Kumikuppien käyttö mahdollistaa imutehon hallitsemisen ja näin hoidettavan lihaksen ja kudoksen mukaan tarvittavan yksilöllisen alipaineen. Imukuppihieronnassa kuppiin saadun alipaineen avulla hierotaan asiakasta liu'uttamalla kuppia tai pitämällä kuppia paikallisesti kipupisteen päällä. Tällä vanhalla menetelmällä on hoidettu muun muassa lihas- ja nivelkipuja, iskiasta, lihasten jännitystiloja sekä muita vaivoja.

Imukuppihieronta on erittäin tehokasta ja jo 15 minuutin imukuppihieronta vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Imukuppihieronnassa potilas kokee usein rentoutuvansa ja iho saattaa tuntua lämpimältä hoidon jälkeen. Tämä johtuu vilkastuneesta verenkierrosta hoidetulla alueella. On tärkeää, että hoidettu nauttii runsaasti nestettä hoidon jälkeen, lisääntyneen aineenvaihdunnan ja imunestekierron takia.

 

MST-terapia

Manuaalinen selkäterapia, nikamakäsittelyt, nivelkäsittelyt

Terapeutti on peruskoulutukseltaan hieroja, kuntohoitaja tai fysioterapeutti. Koulutuksessa perehdytään laajasti käytännön harjottein tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen, testaamiseen, mobilisointiin ja manipulaatioihin. Suomen Fysiomentorit antaa manuaalisen terapian koulutusta tutkimiseen, testaamiseen (95 tekniikkaa), mobilisointiin ja manipulaatioon (150 otetta).
Opettajana pitkän päivätyön tehnyt osteopaatti Tapio Piironen, Suomen Fysiomentorit Oy.

koulutuskuvia_3.jpg

MST- terapeutin vastaanotolle hakeutuvat kärsivät yleensä selän- ja niskan, ylä- ja alaraajojen kiputiloista.

Usein oireiden taustalla on henkilön iästä riippumatta nivelen ja sitä ympäröivien tukikudosten fysiologisen toiminnan häiriö, sekä sitä seuraava nivelen virheasento.

MST-terapeutit ennaltaehkäisevät ja korjaavat tukikudoksissa, selkärangassa ( nivel -ja nikamakäsittelyt esim.fasetti ja SI-nivellukkojen aukaisut) ja muilla nivelalueilla olevia kipu- ja jäykkyystiloja. Hoidolla parannetaan nivelten liikkuvuutta, elvytetään verenkiertoa ja poistetaan hermoärsytystiloja.

MST-terapeutti hoitaa mm.

  • Selkäkipua
  • Päänsärkyä
  • Nivel- ja pehmytkudosperäiset ongelmat
  • Urheiluvammat
  • Iskiasta
  • Leikkausten jälkeisiä kudosmuutoksia ja nivelen liikerajoittuneisuutta
  • Lasten tuki- ja liikuntaperäisiä ongelmia
  • Skolioosia
  • Nivelrikkoa
  • Raskauden aikaisia selkäkipuja
  • Astma ja hengityselinongelmia

 

Nyt meiltä myös MST-terapeutin vastaanotto. 

Yhtä hoitotapaa käyttäen ei saa toivottuja tuloksia. Yhdistämme eri hoitomuotoja parhaan mahdollisen hoitotuloksen saamiseksi.

STARLIFE tarjoaa tehokasta ja toimivaa lihashuoltoa.
Monipuoliset hierontapalvelut: Niska-hartia hieronta, puolihieronta, kokovartalohieronta tai ongelma-alueen erityiskäsittely

 
Ensikäynti on suunniteltu erityisesti Sinulle uusi asiakas, lihaksistosi ongelma-alueiden selvittämiseen ja toimivan sekä tuloksekkaan hoitosuunnitelman luontiin yhdessä kanssasi. Teemme kattavat ryhtikartoitukset -ja liikkuvuusmittaukset (n.30-40min). Pyrimme pääsemään ongelman ytimeen - mistä siis vaivasi johtuvat. Vaikka usein oireiden ja kivun lievittäminenkin tuntuu riittävän hyvältä…
Käsittelemme ensikäynnillä lähtökohtaisesti kehoa laaja-alaisesti, selvittääksemme miten sinua tulisi hoitaa parhaan lopputuloksen saamiseksi. Myös ongelma-alueelle voidaan suorittaa ns. tehokäsittely. (n.50-60min)
Toki voit hyödyntää edun myös vain tutustuaksesi hierojiimme ja nauttiaksesi hoidosta arjen kiireen keskellä.

Huomaathan, että koska ensikäynti on tarjoushoito (etusi noin 25%), etuhinta koskee vain uusia asiakkaitamme ja on varattavissa vain yhden kerran/asiakas. Ensikäynnin jälkeen on hyvä jatkaa hoitosuhdetta, ongelman hoitamiseksi.

 

Usein kysyttyä

Kysymys:
"Liukastuin pihamaalla ja kaaduin. Satutin alaselkää ja vasemman pakaran seutua. Nyt säteilevää kipua takareiteen, pohkeeseen ja kahteen pieninpään varpaaseen.
Voisitteko kokeilla manuaalista (selkä) terapiaa hoidoksi?"

Vastaus:
"Äkilliset selkävaivat on syytä käydä näyttämässä lääkärillä, vaikka esim. Lumbago paranee yleensä kipulääkityksellä ja konservatiivisella hoidolla ajan kanssa. Samoin myös mahdolliset välilevy/ iskias vaivat pyritään hoitamaan kyseisin hoidoin, kuin myös fysioterapian ohella.
Alkuun on syytä käyttää tulehduskipulääkkeiden ohella myös lihasrelaksantteja. Kun kivusta on kulunut muutamia päiviä (3-4 päivää) ja mahdollinen tulehdus on poissuljettu tulehduskipulääkkein ( esim. Burana kuuri) - voidaan aluetta käsitellä kivun sallimissa rajoissa."

Kysymys:
"Olen ujo nainen. Ujostuttaa riisua mieshierojan nähden. Kuinka käyn hoitopöydälle?"

Vastaus:
"Mieshieroja peittää pyyhkeellä asiakkaan ja on myös itse pyyhkeen takana piilossa, kun asiakas käy hoitopöydälle. Samoin menetellään, mikäli tarvitsee kesken hoidon kääntyä ja myös hoidon lopuksi. Näin asiakas voi pukea myös rauhassa.

Kysymys:
"Minulla on ollut lämpöä/ kuumetta. Haittaako se?"

Vastaus:
"Lämpöilevää ja kuumeilevaa asiakasta tai potilasta ei hierota. Elimistössä on tuolloin tulehdus ja on vaarana, että infektio vain lisääntyy käsittelyn aikana."

Kysymys:
"Minua alkaa janotaamaan aina hieronnan jälkeen. Missä vika?"

Vastaus:
"Hieronnan päätteeksi suositellaan juomaan runsaasti vettä, mehua, vichyä ym.
Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa nestettä. On syytä tankata takaisin nestevarastoja. Neste myös ikäänkuin huuhtelee kuona-aineita kehosta pois. Siksi on tärkeää juoda riittävästi:"

Kysymys:
"Harrastan kilpaurheilua. Milloin ennen kilapiluja olisi hyvä hieroa?"

Vastaus:
"Yleensä hierotaan muutamia päiviä ennen kovaa suoritusta tai kilpailua, jotta elimistö ehtii palautua. Palautuminen on tietysti yksilöllistä. Yleensä 2-3 päivää riittää isommille lihasryhmille esim. jalat.
Kevyt ravistelu-tyyppinen hieronta voidaan toteuttaa pienenmälläkin toipumisajalla. Kannatta keskustella hierojan kanssa, mikäli on kova suoritus tiedossa - osaa ottaa huomioon käsittelyssä. Myös meillä käytössä olevalla hierontakoneella tehty käsittely on toimiva ratkaisu juuri ennen kilpailuja"


 

Meillä on lähes päivittäin muutamia ns. päivystysaikoja (arkisin klo 9-14). Pyrimme näin mahdollistamaan hoitoon pääsyn 1-3 päivän varoitusajalla. 
Soita 0440-672 729 ja varaa hoitoaikasi.
Mikäli emme vastaa puheluusi, voit lähettää tekstiviestin. Kerro nimesi, yhteystietosi ja mahdollinen ajanvarauksen ehdotus ja palvelun tarve (esim. puolihieronta).

Hierontapalvelut myös lahjakortilla. On huippu lahjaidea hänelle, jolla on jo kaikkea kaapit täynnä...

Lahjakortti on sanaton viesti välittämisestä, jolla avaat lähimmäisellesi oven rentoutumiseen ja hyvään oloon - mahdollisuuden arjen irtiottoon.

Kaikki palvelumme on saatavilla lahjakortilla. Lahjakortti on voimassa 3 kk ostopäivästä alkaen.

Lahjakorttien toimitus onnistuu postitse tai asiakas noutaa sovittuna aikana toimipisteestämme. Toimitamme lahjakortit Iisalmen taajama-alueelle veloituksetta.

 

 Kuva_lahjakortti_194x120px.jpg

 

Myös yritys ja laitoskäynnit

 

 

YRITYSHIERONTAPALVELUT

 

Investointi työntekijöiden hyvinvointiin on kustannustehokasta. 


Hieronnasta työpaikoilla on tullut yhä suositumpaa.
Yrittäjä, panosta työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Näin saatte pysyvästi hyvinvoivan ja tyytyväisen henkilökunnan. Monet tutkimukset osoittavat, että hyvinvoivalla työyhteisöllä on vähemmän sairaus poissaoloja ja viihtyvyys työpaikoilla on entistä parempi – tämä nostaa myös työn tehokkuutta ja yrityksenne markkina-arvoa. Sairauslomat ovat kalliita yrittäjälle esim. toistuvuen rasittavien työasentojen aihettumat lihas/nivel vammat.
Tee terveyden edistämisestä nyt totta.
Tätä palvelua työntekijät varmasti arvostavat! Mahdollista soveltaa tyky, hyvinvointi ym. päivien kautta.

Esim:

HIERONTAPAKETTI

  • Työnantaja järjestää hierontaan soveltuvat asianmukaiset tilat
  • Hieroja käy sovitussa toimipaikassa kuukaudessa, esim. 1-5 kertaa/ sopimuksen mukaan
  • Hoitoaika on, esim. 25–60 minuuttia/asiakas.
  • Hierottavia vähintään 2-3-5-jopa 8kpl/ pvä.
  • Mukaan voidaan liittää myös kylpytynnyri palvelu

Kysy lisää puhelimitse - niin suunnitellaan soveltuva ratkaisu yrityksenne tarpeisiin.

 

 

                      

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Login | Layout Kopio-Raksa 2018